Personal Loan, Home Loan, Business Loan, Life Insurance

Breaking

Google search

Translate

Saturday, April 16, 2022

SiFive, a RISV-V chip company, receives $175 million at a valuation

När RISC-V framstår som en alternativ processorarkitektur har ett chipdesignföretag samlat in 175 miljoner dollar för 2,5 miljarder dollar.

Pengarna kommer vid en tidpunkt då RISC-V dyker upp som en alternativ processorarkitektur till Intel/AMD och Arm.

SiFive skalar upp utvecklingen av sina RISC-V-produkter och kapacitet på flera marknader. SiFive utökar sin framtida färdplan och ekosystem för att uppfylla SiFives potential.

Grundarna av SiFive exploderade en unik chipplattform som blandar öppen källkod och modern chipdesign. För sex år sedan etablerade de en unik arkitektur baserad på RISC-V-arkitekturen med öppen källkod.

RISC-V är idag väletablerad som en av de viktigaste datorplattformarna världen över, vilket framgår av de senaste tillkännagivandena, inklusive Intels innovationsfond på 1 miljard dollar som syftar till att katalysera RISC-V-ekosystemet.

SiFive har mer än 300 designvinster, inklusive åtta av de tio främsta halvledarföretagen i industrier som sträcker sig från bilindustrin, klientdatorer, datacenter och hyperskaliga servrar. SiFive har utvecklat RISC-V-baserade chips som tillverkas av andra företag.

SiFives VD sa att denna utvärdering är en validering av vår strategi och vår förmåga att driva detta ekosystem framåt till högsta prestandanivå. Vi är fast beslutna att bredda våra möjligheter för att stödja den globala rekryteringsprocessen, inklusive utveckling av nya produkter och mjukvaruekosystemet.

Coatue Management och Ibex-investerare har samarbetat med Sutter Hill Ventures, SK hynix, Western Digital Capital, Qualcomm Ventures, Intel Capital, Osage University Partners och Prosperity7 Ventures. AMD (via Xilinx Ventures) och Samsung Ventures är också involverade.

I samtal med VentureBeat sa SiFives senior vice president att många frågade varför vi behövde ytterligare en mikroprocessorinfrastruktur när verksamheten startade.

vad menar du? Vad är det? Sa Kang. Nu kan vi säga att det kommer att vara här, det kommer att vara här. Denna finansiering återspeglar värdet på RISC-V-marknaden och vart den är på väg. Som ett gratis oberoende företag fokuserat enbart på RISC-V betyder det nu att hela ekosystemet växer.

“Enligt Kang kommer det att finnas tre datorstandarder: x86 [Intel och AMD], Arm och RISC-V.”

Dessutom, sa han, kommer det att bli en kamp som domineras av vilken del av bearbetningsindustrin som helst.

Jag tror att RISC-V är den bästa bland dem. Så om du inte har en hel massa äldre mjukvara och inte kan förnya dig, kommer du att bygga för det öppna ekosystemet. Det kommer att ha mest innovation, mest konkurrens och mest mjukvara.

På grund av global geopolitik flyttade RISV-V sitt huvudkontor till Schweiz för att betrakta det som neutralt. Länder som Kina kommer sannolikt inte att förlita sig på processorarkitekturer tillverkade i USA (Intel och AMD) eller Storbritannien (ARM).

“Du kommer aldrig att blockeras från RISC-V,” sa Kang. “Kina är fullt engagerat i att bygga vidare på RISC-V.”

SiFive förblir high-end på mikroprocessormarknaden.

“Om du tror på RISC-V är svaret om du ska implementera det,” sa Kang.

SiFive har över 750 anställda, mestadels ingenjörer, och har hittills varit en betydande framgång med kunder som levererar miljontals chips till marknaderna för WiFi, mikrokontroller och lagringskontroller.

SiFive har ingått avtal om försäljning av sin affärsenhet Custom Silicon till AlphaWave IP. AlphaWave gick med på att köpa OpenFives affärsenhet för 210 miljoner dollar i kontanter, och transaktionen kommer att avslutas under andra halvåret 2022 som ett resultat av myndighetsgodkännande. SiFives RISC-V-processor IP är licensierad som en del av transaktionen.

VentureBeat syftar till att fungera som ett digitalt stadstorg för tekniska beslutsfattare för att få kunskap om transformerande företagsteknologi och transaktioner.

No comments: