Personal Loan, Home Loan, Business Loan, Life Insurance

Breaking

Google search

Translate

Saturday, April 2, 2022

Quadric expects to raise $21 million to accelerate the production

Enligt en prognos mognar Edge AI-hårdvarumarknaden i snabb takt. Baserat på konvergerande trender som digital transformation, molnbaserad teknik och Internet of Things, kan AI-marknaden uppgå till 38,87 miljarder dollar år 2030.

Noterar växande efterfrågan på låg latens och realtidsbehandling samt lägre lagrings- och driftskostnader är några av anledningarna till att Evaluation Edge AI-chips växer. I teorin kan dessa typer av chips förbättra enhetens prestanda och minska strömförbrukningen genom att minska behovet för enheter att lita på molnet för databehandling. Edge AI-chips är dock också underlägsna på andra sätt: till exempel, eftersom de inte har datorkapaciteten hos ett molndatacenter, kan endast utvalda uppgifter utföras på edge-enheter.

Quadric är ett av flera företag som entusiastiskt lanserar in på AI-kantmarknaden och lovar att eliminera tidigare vanliga brister i edge-hårdvara. Idag har Quadric tillkännagett en insamlingsrunda på 21 miljoner dollar i serie B ledd av Denso VC, Peer VC, Uncork Capital och Kota Capital för att öka Makers AI-kapacitet, vilket företaget hävdar kommer att utöka hela sin applikationspipeline. kan accelerera”-enheter utan behov av en kraftfull processor för allmänna ändamål.

marker för mystik
Virbhan Kheterpal, Nigel Drego och Daniel Firo har varit med och grundat företaget, som etablerades 2016. Alla tre är från MIT och Carnegie Mellon, och de första 21 Inc.

En talesperson för Quadric berättade för VentureBeat att grundarteamet byggde en smart robot när de stod inför otillräckligheten hos de befintliga Nvidia- och Intel-datorplattformarna. Det är inte ovanligt att Quadric grundades för att bredda dataflödesparadigmet och ge bättre prestanda för ett brett spektrum av algoritmer inom maskininlärning, datorseende och grafbearbetning.

Quadrics processor på 1,1 miljarder transistorer och 16 nanometer förbrukar endast 4,5 W ström och har 256 “vertexkärnor”, utformade för att förenkla de algoritmiska kraven för vissa vanliga AI-applikationer. Dessa krav inkluderar inte utbildning eller processen att bygga AI-system som kräver användning av omfattande data för att göra förutsägelser. Istället handlar de om att göra förutsägelser, vilket är den punkt då systemet kan göra förutsägelser baserat på nya rön.

Quadrics förmåga att hantera både neurala ryggraden och klassiska dynamiska dataparallella algoritmer i en enda arkitektur hjälper till att skapa intelligenta data för alla, var som helst. Quadrics VD sa på sin hemsida: Arkitekturen är instruktionsdriven… Det är en mjukvaruprogrammeringsmodell som låter utvecklaren uttrycka graf- och icke-grafbaserade algoritmer i tandem.

Quadric utvecklar plug-and-play AI-modeller för applikationer inom industri-, industri- och transportindustrin. Denso har tidigare hävdat att dess innovation, som fungerar med alla maskiner med en M.2-moderkortsexpansionsplats, skulle införlivas i framtida självkörande fordonslösningar.

Spridningen av kantmarknader ökar
Mer än 750 miljoner Edge AI-chips som fungerar på enheten har för närvarande sålts, vilket motsvarar 2,6 miljarder dollar i kapital.

En talesperson sa att mängden data som genereras i företag växer snabbt, så nästa generations innovation inom datoranvändning kommer att ske utanför datacentret och närmare nätverkskanten. Quadric hjälper företag att utveckla datalösningar som är känsliga för integritet och för att optimera latens- och bandbreddskostnader.

Quadric tävlar mot konkurrenter inklusive AI Storm, och den sista har en värdering på 320 miljoner dollar, vilket enligt uppgift är mer än 1 miljard dollar. Som Tiernan Rays ZDNet-riktmärke nyligen belyste, har riskfinansiering överladdat marknaden för AI-kantchips, med dussintals leverantörer (antal fler än 60) som tävlar om en del av den växande kontanthögen. Va.

Quadric, som enligt uppgift har fem kunder, kommer att utveckla sin AI-chiparkitektur, förbättra prestandan för sitt mjukvaruutvecklingskit som det levererade med sina chips och utveckla innovativa lösningar för system-on-chip-applikationer.

Andra svaga i kantdatorområdet skapar branschspecifika arbetsbelastningsacceleratorer, enligt en talesman. Quadrics mjukvarucentrerade arkitektur står i kontrast till den dynamiska bakgrunden hos algoritmer och AI-modeller.

Den 35-anställda Quadrick har $34 miljoner i riskkapital och $2 miljoner i skuld, inklusive en $15 miljoner omgång i maj 2019.

VentureBeats vision är att bli ett digitalt stadstorg där transformativa företag som fattar tekniska beslut kan få kunskap om teknik och transaktioner.

No comments: