Personal Loan, Home Loan, Business Loan, Life Insurance

Breaking

Google search

Translate

Thursday, April 28, 2022

Miso Robotics has partnered with Chipotle to develop tortilla

Miso Robotics självständiga köksassistent har ett nytt jobb: att tillverka tortillachips för Chipotle. Enligt rapporter kommer Chippy att placeras på en Chipotle-restaurang i södra Kalifornien.

Även om tillverkning av tortillachips kanske inte är den viktigaste komponenten i robotik, visar partnerskapet mellan Miso och Chipotle restaurangbranschens vilja att ta till sig automationsteknik. En historisk brist på arbetskraft är en viktig faktor. Många restaurangoperatörer uppskattar att det kommer att bli svårt att anställa till åtminstone 2023, även om branschens arbetsstyrka beräknas vara 400 000.

Miso hävdar att det var en ganska utmaning att utveckla en robot för att följa dessa steg. Den samarbetade nära med Chipotles kulinariska team för att modifiera tekniken, och den använde majs masamjöl, vatten och solrosolja för att förbereda chipsen, smaksätta med salt och avsluta med limejuice. Genom att träna Chippy att upprepa receptet.

Chippy’s planerar tydligen att återuppfinna Chipotles chips genom de subtila smakerna i varje chip. Enligt Chipotles tekniska chef är en annan unik egenskap hos Chippy dess förmåga att krydda chipsen med färsk limejuice och koshersalt.

Chippy kommer att integreras i några befintliga Chipotle-kök av företaget senare i år, som kommer att experimentera, lyssna och lära av feedback från anställda och gäster innan en större lansering börjar.

växande marknad
Miso gick nyligen med på att ta med sin frityrrobot Flippy 2 till snabbmatskedjans 100 platser. Miso hävdar att företaget, som är integrerat med ett kassasystem och leveransappar, kan hantera cirka 60 stekkorgar i timmen och kan hantera kycklinganbud, tatertots, ostpinnar, majshundar, popcornräkor och lök. Kan laga saker som ringar. ,

Misos robotar kan plocka upp ingredienser från kylförvaringsbehållare, ändra portionsstorlekar och lära sig att förbereda nya föremål, inklusive den omöjliga burgaren. Robotarna kan monteras under huven på ett vanligt kök eller på golvet och de klarar uppgifter som att ta bort grillen, tappa ur överflödig frityrolja och tappa olja mellan steksatserna. Dessa är också perfekta plug-and-play för många snabbmatsställen.

Miso har distribuerat robotarna till olika idrottsplatser, inklusive Chase Field i Phoenix. Dessutom arbetar Flippy Wings, ett företag som grundats av Arby’s, Dunkin’ Donuts och Baskin-Robbins, med Misos kycklingvinge-friteringsprodukt. Buffalo Wild Wings har också meddelat att de testar Flippy Wings i sitt FoU-kök.

Miso har börjat undersöka andra områden inom köksautomation, inklusive en mjukvara-som-en-tjänst-plattform som syftar till att förbättra restaurangverksamheten. Miso har bestämt sig för att utveckla olika typer av automater riktade till snabba restauranger.

Miso, som värderades till 500 miljoner dollar i december 2021, avslutade en finansieringsrunda på 35 miljoner dollar i serie D som höjde sitt totala kapital till 60 miljoner dollar. (Företaget öppnade en serie E-runda i februari 2022 med målet att samla in 40 miljoner dollar.) Miso sa tidigare att de planerar att ta sina köksrobotar till platser utanför USA, inklusive Storbritannien, Kanada, inom en snar framtid. Avser. och Australien.

återinsätta arbetare
Miso har länge hävdat att deras robotar kan öka produktiviteten genom att arbeta tillsammans med människor istället för att ersätta dem. Detta kan vara sant när mänskliga arbetare frustrerade över låga löner, osäkerhet i anställningen och ytterligare hälsoproblem är en bristvara. I framtiden föreslår robotar som Miso att minska arbetare som i många fall kämpar för att nå sina slutmål.

En undersökning från 2020 av Aaron Allen & Associates förutspår att robotar så småningom kommer att ersätta 57 % av snabbmats- och diskarbetarna och 51 % av servrarna, enligt författarna. Som en möjlig föregångare öppnade Chipotle ett “digitalt kök” för två år sedan i Highland Falls, New York, som inte har någon matplats och endast är öppet för hämtning och leverans.

Enligt uppgifter från US Bureau of Labor and Statistics hade nästan fem miljoner snabbmatsarbetare en medianlön på 11,63 USD i timmen. I Denver, Colorado, där Chipotle ligger, beräknar MIT:s levnadslön en persons levnadskostnad till $17,40. (Minimilönen i D ökade till 15,87 USD från och med den 1 januari 2022.)

Garner sa att Chipotle alltid är på jakt efter innovativa lösningar för att förbättra medarbetarnas tillfredsställelse och eliminera frustration på restauranger. Vi gör våra chips färska hemma hela dagen, och bearbetningsprocessen är en monoton, mödosam uppgift som inte entusiasmerar medarbetarna som andra uppgifter. Att integrera AI i chipstationen tar bort lagen från denna funktion, vilket gör att de kan fokusera på sina kulinariska uppgifter.

Personalbrist under pandemin har drivit upp lönerna, men restaurangchefer är angelägna om att betala för dessa utgifter på grund av till exempel automatisering. Starbucks planerar att investera cirka 1 miljard dollar i sin barista under räkenskapsåren 2021 och 2022, vars pris sannolikt kommer att öka jämfört med armén av robotar.

No comments: